2009 m. spalio 15 d., ketvirtadienis
Burnoje tirpstantis obuolių pyragas
Šiandien kepiau obuolių pyragą.. Man pyragas turi būti "šlapias", tirpstantis burnoje ir kvepiantis cinamonu.. Šis buvo kaip tik toks..
Obuolių pyragui reikės:
3 kiaušinių
200 ml cukraus (jei obuoliai rūgštesni, tai ir visų 250 ml)
200 ml miltų
100 ml aliejaus
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštelių cinamono
7-8 obuolių (trumpai sakant - DAUG! :D)
Obuolius nulupti, supjaustyti griežinėliais, apiberti cinamonu ir 3-4 šaukštais cukraus (cukrų naudoti iš bendro kiekio pyragui).
Kiaušinius išplakti su likusiu cukrumi iki vientisos masės. Įmaišyti aliejų, o dar vėliau miltus su kepimo milteliais. Masė turi gautis pakankamai tiršta.
Į tešlą įmaišyti cukrintus-cinamonuotus obuolius. Gautą pyrago masę supilti į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginti ir kepti 40-50 min. 180 laipsnių karščio orkaitėje.
Pyrago liko tik nuotraukai.. Visas greitai išnyko ir buvo labai puikiai įvertintas!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Super!!! Visada megdavau tik sviestinius obuoliu pyragus, o sita kepiau butent vyrui, kuriam sviestiniai nelabai, tai nuo siol man sis pyragas niekuo nenusileis pamegtiems sviestiniams - labai skanus :)
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi, kad patiko! Tai mano draugui pats skaniausias pyragas! :)
AtsakytiPanaikinti