2009 m. spalio 14 d., trečiadienis

Bulvių, Baklažanų ir Panyro troškinys


Visai neseniai atradau nuostabiai puikų dienoraštį "Jogos mityba". O ten receptų.. skaitant net seilės driekiasi! :) Taigi šis troškinio receptas nužiūrėtas ir išbandytas butent iš ten..

Bulvių, Baklažanų ir Panyro troškiniui reikės:
400 g nuluptų ir nuplautų bulvių
400 g baklažanų (aš dėjau vieną, bet didelį)
300 g saldaus pieno sūrio – slėgto Panyro (Panyro receptą rasite čia)
0,5 l išrūgų, likusių nuo Panyro (sūrį turėjau nuo anksčiau, tai vietoj išrūgų naudojau vandenį parūgštintą citrinų rūgštele. Manau, kad puikiai tiko!)
1,5 šaukštelio kmyninio kumino;
Pusės raudonos aitriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir smulkiai sukapotos (neturėjau, tai pakeičiau malta aitriąja paprika, apie 1/3 šaukštelio)
1/2 šaukštelio kvapiosios ferulos (asafetidos) (niekur neradau nusipirkti, bet kitą kartą būtinai rasiu ir naudosiu)
1/2 ciberžolės
1/2 maltos kalendros;
1,5 šaukštelio druskos;
3-4 šaukštų išvalyto lydyto sviesto “ghee” bulvių, sūrio ir baklažanų gruzdinimui (aš naudojau paprastą augalinį aliejų, nes sviesto "Ghee" dar nespėjau pasigaminti)

Bulves, baklažaną ir Panyra supjaustyti 2-2,5 cm kubeliais. Baklažano kubelius gausiai apiberti druska, išmaišyti ir palikti, kad druska ištrauktų kartumą.

Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepti bulves, vėliau Panyrą ir, galiausiai, baklažano kubelius. Baklažaną prieš apkepant, nuplauti po tekančiu vandeniu, kad nusiplautų druska, ir nusausinti švariu rankšluoščiu ar servetėle.


Apkepusias daržoves sudėti į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų riebalų perteklius (man nenuvarvėjo nei lašelis :D). Į gilią keptuvę (ar puodą), kuriame troškinsite visas daržoves, įkaitinkite šauštelį aliejaus ir suberkite paruoštus prieskonius: kmyninį kuminą, asafetidą, aitriąją papriką ir ciberžolę. Prieskonius maišydami paskrudinkite keliolika sekundžių ir supilkite 0,5 l išrūgų (ar rūgštinto vandens) ir kalendrą. Padidinkite ugnį ir užvirus skysčiui suberkite apkeptas daržoves ir Panyrą. Atsargiai išmaišykite ir uždengę troškinkite dar apie 20 min.


Daržovės sugėrė visą skystį ir pačios tapo sultingomis! Šį troškinį skanu valgyti su šviežiomis daržovėmis! ;)


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą