2009 m. spalio 27 d., antradienis

Bananai avinžirnių miltų tešloje - bananų "pakoros"

Receptą nusižiūrėjau čia.
Svečiams laaabai patiko! :) Neįprasta, bet traukia rankytę ištiesti..


Bananų pakoroms reikės:
4-5 gerai sunokusių bananų
130 ml aukščiausios rūšies miltų
100 ml avinžirnių arba žirnių miltų
200 ml vandens
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio ciberžolės
1/2 šaukštelio malto imbiero
1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
1,5 šaukšto cukraus pudros (originaliame recepte reikia rudojo cukraus, bet aš jo neturėjau, tai panaudojau cukros pudrą)
žiupsnelio druskos
augalinio aliejaus kepimui

Pirmiausia pasiruošiam tešlą: į dubenį persijojam abiejų rūšių miltus, suberiam visus prieskonius, cukrų, druską ir lėtai pildami vandenį išmaišom iki vienalytės masės. Tešla gaunasi apytirštė, kad taip lengvai nenutekėtų nuo bananų gabalėlių.:)


Bananus supjaustom 2 cm storio griežiniais, pamirkom paruoštoje tešloje ir apkepam įkaitintuose riebaluose keletą minučių.

Papraščiausia būtų kepti su fondiu įrankiais, bet kadangi aš jų neturėjau, tai puikiai tiko dvi šakutės! :)

Patiekti dar šiltas su grietine ir cinamonu.. Buvo super skanu! Traški plutelė, o viduje šiltas minkštas bananas..


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą