2009 m. spalio 27 d., antradienis

Bulvių apkepas su jautiena ir daržovėmis

Užvakar netyčia akis užkliuvo už vieno recepto delfi.lt tinklalapyje.. Šiek tiek pakeistą variantą pagaminau vakarienei. Turiu pastebėti, kad tikrai labai skanus ir gan paprastas patiekalas!

Bulvių apkepui reikės:
0,5 kg. jautienos faršo (aš dėjau jautienos-kiaulienos)
2 dideli svogūnai
3-4 morkos
0,5 nedideles cukinijos
1 stiklinė konservuotų žirnelių
apie 1 kg. bulvių
50 gr. sviesto
50 ml. pieno
50 ml. riebokos grietinės (30-40%)
0,5 stiklinės jautienos/daržovių sultinio
1 šaukštelis Vorčesterio padažo
50 g. tarkuoto fermentinio sūrio
prieskonių

Bulves išvirti ir sutrinti su karštu pienu ir 25 gr. sviesto.

Kol verda bulvės, apkepam faršą su mėgstamais prieskoniais. Kai mėsytė apkepa ir nebelieka raudonos spalvos, supilam pusę turimo sultinio ir dar patroškinam apie 10 min. uždengus dangtį.

Apkeptą faršą atidedame į šalį ir pasiruošiam daržoves. Pirmiausia ištirpinam likusius 25 gr. sviesto, suberiam pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, žiedeliais ar juostelės pjaustytas morkas ir pakepinam.


Kai morkos ir svogūnai suminkštėja, sudedam pjaustytą cukiniją, žirnelius, supilam likusį sultinį ir dar truputį patroškinam.


Į kepimo formą sluoksniuojam keptą faršą, daržoves, tuomet užtepam ploną sluoksnelį grietinės ir, galiausiai, bulvių košę. Kepam 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Likus kelioms minutėms iki "pabaigtuvių" viršų užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu.


Kadangi aš mėsytės nevalgau, tai vienoje kepimo formoje buvo tik apkeptos daržovės ir bulvių košė, o kitoje - su pirmuoju mėsytės sluoksniu. ;)

Nerealiai skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą