2010 m. vasario 7 d., sekmadienis

Čeburekai "Apgavikai"

Jau seniai ruošiausi, bet niekaip neprisiruošdavau pagaminti šio paprasto patiekaliuko..

Čeburekams "Apgavikams" reikės:
Tešlos pakaitalui:
Paprastų vaflių lakštų
1 kiaušinio
Šlakelio pieno
Žiupsnelio druskos
Miltų
Vandens

Įdarui:
Faršas
Smulkiai pjaustyti svogūnai
Sultinio kubelis

Pirmiausia paruošiam įdarą. Į mėsos faršą supilam pusėje puodelio vandens ištirpintą sultinio kubelį ir smulkintus svogūniukus.

Iš kiaušinio, pieno, druskos, miltų ir vandens pasiruošiam šviežios grietinės konsistencijos tešlą.

O dabar prie darbo.. :) Vieną vaflio lakštą aptepti 0.5 cm storio faršo sluoksniu. Uždengti kitu vaflio lakštu - turite gauti kaip sumuštinį su žalia mėsa..


Vaflio lakštą supjautom norimo dydžio gabalėliais, pamirkom paruošotj tešloj ir kepam karštame aliejuje po kelias minutes iš abiejų pusių.

Iškepusius padedam ant popierinių servetėlių, kad sugertų perteklinį aliejų. Štai ir viskas! Kas nežinos, tai ir nesupras, kad tai pagaminta iš vaflio, nes kepdamas jis išsileidžia!

Be to, galimos visokios įdaro variacijos.. Dar labai skanu su varške.. ;)


Skanaus!

2010 m. sausio 27 d., trečiadienis

Bananų duona

Labai skanus, paprastas ir greitai pagaminamas pyragas..

Bananų duonai reikės:
3-4 sunokusių bananų
1/2 puodelio cukraus
1/2 puodelio riebalų (sviesto ar margarino)
2 puodelių miltų
1/2 ar mažiau puodelio smulkintų riešutų (geriau lazdyno ar migdolų)
2 kiaušinių
1 šaukštelio kepimo miltelių
kelių šaukštelių grietinės
Žiupsnelio druskos

Bananus sutrinti šakute ar rankomis iki tyrelės. Į gautą masę sudėti cukrų, tirpintus riebalus, kiaušinius, grietinę ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišyti. Suberti riešutus, miltus ir druską. Ir vėl gerai permaišyti.

Gautą masę supilti į kepimo indą ir apie 1 valandą kepti nekarštoje 150 laipsnių orkaitėje.


Skonis netradicinis, bet labai puikus!

Ačiū bendradarbei Linutei už receptą! ;)

2010 m. sausio 26 d., antradienis

Karštos bulvių, špinatų ir duonos salotos

Šaltą žiemos vakarą gera pasišildyti karštomis salotomis.. :)

Karštoms bulvių, špinatų ir duonos salotoms reikės:
2 skiltelių smulkiai pjaustyto česnako
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
3 bulvių supjaustytų kubeliais
1 aitriosios paprikos (naudojau miltelius)
2 šaukštų karšto vandens
400 gr. smulkiai pjaustytų špinatų (tinka lapiniai burokėliai)
200 gr. smulkintos vakarykštės baltos duonos (manau, tiktų ir džiūvėsėliai)

Didelėje keptuvėje įkaitinam 3 šaukštus aliejaus ir pakepinam česnakus, kol švelniai pagels. Sudedam kubeliais pjaustytas bulves ir pasūdom. Sudedam aitriąją papriką, kelis šaukštus vandens ir ant mažos ugnies kaitinam apie 10 min., kol bulvės suminkštės. Tuo metu puode apverdam špinatus (gali būti ir šaldyti). Paverdam apie 5-7 min. ir gerai nusunkiam. Apvirtus špinatus ir smulkintą duoną sudedam į keptuvę su bulvėmis. Gerai išmaišom ir dar kelias minutes pakaitinam ant ugnies. Pasūdom, apšlakstom likusiu aliejum ir patiekiam dar karštas!


Skanaus!

2010 m. sausio 20 d., trečiadienis

Trupininis varškės pyragas su mėlynėm

Negalim atsivalgyti skaniojo trupininio varškės pyrago.. Štai dar viena jo variacija.. Su šaldytomis mėlynėmis.. Niam niam.. Kaip ruošti pyragą rasite čia.

Patarimas: mėlynes bei kitas šaldytas sveikas uogas reikia apvolioti krakmolu, kitaip jos labai "suskystins" pyragą. ;)

2009 m. gruodžio 22 d., antradienis

Įtrūkę šokoladiniai sausainiukai

Ilgai nesiryžau pamėginti Neringos tinklaraštyje užtikto receptuko.. Šie sutrūkę sausainiukai taip gražiai atrodė...


Bijojau, kad man taip puikiai nesutrūkinės, bet manau, kad visai puikiai pavyko! :)

Įtrūkusiems šokoladiniams sausainiukams reikės:
225 g. smulkinto juodojo šokolado
110 g. 82 % riebumo sviesto
2/3 stiklinės cukraus
2 didesnių kiaušinių
2 a. šaukštelių vanilės ekstrakto
2 stiklinų miltų
1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
apie 1/2 stiklinės cukraus pudros kamuoliukams apvolioti

Puode ištirpinam sviestą ir šokoladą, kol gausis vienalytė masė. Paliekam ataušti.

Kol aušta šokoladas, išplakam kaiušinio baltymus. Baigiant plakti suberiam cukrų (aš dėjau mažiau nei 1/3 stiklinės), trynius, vanilę ir atvėsusią šokoladinę masę.

Atskirai susimaišom miltus, kepimo miltelius ir druską. Galiausiai skystą masę sumaišom su biria.

Turi gautis kieta šokoladinė masė. Gautą masę bent 3 val padėti į šaldytuvą, aš laikiau daugiau kaip parą.

Kitą dieną iš šaltos kietos masės formuoti rutuliukus, gausiai apvolioti cukraus pudroje. Sudėti į kepimo skardą ir kepti apie 12 min. 165 laipsnių karščio orkaitėje (aš kepiau karštesnėje, pabijojusi, kad cukraus pudra spės susigerti..).

Bekepdaimi sausainiukai truputi paplokštėja ir sutrūkinėja! :)


Ak, koks grožis..

2009 m. gruodžio 21 d., pirmadienis

Meduoliniai sausainiukai

Ilgai ieškojau pačio pačiausio recepto, kuris tiktų Kalėdiniams sausainiukams ir neatsispyriau Bri močiutės meduoliukų receptui... :)


Recepto visiškai nekeičiau, bet neturėjau klevų sirupo, tai įdėjau truputį daugiau medaus... Skonis iš tikrųjų dieviškas.. Mmm.. galima valgyti ir apsivalgyti.. :)

Sausainiukams reikės:
100 g tikro, natūralaus sviesto
stiklinės rudojo cukraus (ech, naudojau paprastą..)
2 v.š. su kaupu medaus
3 vid. kiaušinių
šaukštas klevų sirupo (dėjau papildomą šaukštą medaus)
žiupsnelio druskos
2 a.š. malto imbiero
1 a.š. malto cinamono
1/4 a.š. malto kardamono
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
1/2 a.š. kepimo miltelių
apie 400-500 g kvietinių miltų

Sviestą, medų ir cukrų ištirpinti iki vientisos masės. Gaunasi medaus spalvos ir konsistensijos skanumėlis.. Masę ataušinti ir po vieną įsukti kiaušinius.
Į gautą masę imaišyti keletą šaukštų miltų, išmaišyti ir tuomet supilti visus prieskonius. Aš įdėjau papildomą šaukštelį imbiero, kad stipriau jaustųsi..
Toliau dedam miltus, kol masė nebelimpa prie rankų ir bus lengvai kočiojama.

Paruoštą tešlą valandai padėkit į šaldytuvą, o tada jau prie darbo! Išpjauname norimos formos sausainiukus ir kepame kol lengvai paruduoja. Man jie labai gražūs nedekoruoti, tai ir nepuošiau glajusmi. Atrodo kaip tikri senoviški močiutės sausainėliai..


Ačiū, Bri, už nuostabų receptą!

2009 m. gruodžio 14 d., pirmadienis

Karameliniai triufeliukai


Nepamenu iš kurio tinklaraščio paėmiau šį puikų receptą.. Kai tik surasiu, tai būtinai įdėsiu nuorodą! :) Taigi su Vilmos pagalba išsiaiškinau, kad receptukas štai iš čia. Ačiū Lo!!! ;)

Karameliniams triufeliukams reikės:
75 gr. sviesto
50 gr. pieniško šokolado (turėjau juodą, tai jį ir panaudojau..)
200 gr. karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu)
180 gr. paprastų sausainių
25-35 vnt. lazdyno riešutėlių
1-2 šaukštai brendžio

Papuošimui: 2 valgomi šaukštai cukraus pudros ir 4 šaukštai cinamono.

Sviestą, šokoladą ir karamelizuotą pieną sudedam į puodą ir kaitinam ant mažos ugnies kol produktai išsilydys bei pasidarys vientisa masė.

Sausainius susmulkinti, geriausia sutrinti trintuve. Į karamelinę masę supilti sausainių trupinius ir brendį. Išmaišyti ir padėti į šaldytuvą mažiausiai valandai.

Tuo metu sausoje keptuvėje pakepinti lazdyno riešutus, kol luobelė lengvai nusilups (tik nesudeginkit!).

Galiausiai iš sustingusios masės formuokite rutuliukus. Į vidų įspauskite lazdyno riešutą ir apvoliokite cukraus pudros ir cinamono mišinyje..


Geriausia iki valgymo laikyti šaldytuve.


Skanaus!