2009 m. lapkričio 17 d., antradienis
Trupininis varškės pyragas su svarainių uogiene
Šis pyragas, tai paprasto trupininnio varškės pyrago variacija.. :)
Trupininiam varškės pyragui reikės:
200 gr. sviesto (ar kepimo margarino)
1/2 stiklinės cukraus
2 stiklinių miltų
500 gr. varškės (kuo riebesnės)
3-4 kiaušinių
1/2 stiklinės cukraus
šaukštelio vanilinio cukraus
2 šaukštų krakmolo
Rūgštesnės uogienės, šįkart panaudojau svarainių
Sviestą apie valandą palaikyti šaldiklio kameroje, kad sukietėtų. Išėmus iškart sutarkuoti stambia burokine tarka į dubenį; kartu supilti cukrų ir miltus. Viską sutrinti pirštais iki trupinukų.
Atskiram inde paruošti varškės masę: sumaišyti varškę, kiaušinius cukrų, vanilinį cukrų ir krakmolą. Gerai ištrinti šakute arba paplakti plaktuvu, kad varškė būtų puresnė.
Į kepimo formą suberti 2/3 trupinių, tuomet supilti visą varškės masę, užtepti svarainių uogienę ir apiberti likusiais trupiniais.
Kepti 150-160 laipsnių orkaitėje apie 1 val.
Pirštelius apsilaižysite.. :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Vakar kepiau,tikrai nuostabus pyragas,aciu uz recepta
AtsakytiPanaikintidel tokios zemos temperaturos,tai nesu tikra ar pyragas gali iskept,nes pati bandziau,taigi po valandos buvimo orkaiteje ,jis net neparudavo,tai nustaciau ant 200 ir dar kokias 30 min kepiau,tada jau procesas pajudejo is vietos.
AtsakytiPanaikintiNa, recepte nurodyta tokia temperatūra. Aš pati kiek kepiau, tai 175 laipsnius nurodydavau (nes mano orkaitėje neišeina tiksliai 160 nustatyti :)) ir per 1 val. tikrai iškepdavo.. Tik jei varškės padaugindavau, tai jau ilgiau kepti reikdavo ;)
AtsakytiPanaikinti