2009 m. gruodžio 3 d., ketvirtadienis

Baklažano valtelė


Pastebėjau, kad man laaabai patinka baklažanai.. :)

Turėjau visko po truputį, tai gaminai baklažanų valteles.. :)

Vegetariškam variantui:
Stambiai tarkuota morka
Svogūniukas
Virti ryžiai
Fermentinis sūris
Priskoniukai

Mėsiškajam variantui:
Mėsos faršas
Svogūniukas
Stambiai tarkuota morka
Virti ryžiai
Prieskoniai

Išskobiam baklažaną ir gausiai pabartę druska paliekam bent 15 min.

Tuo metu pakepinam svogūnėlius, suberiam morkas, o dar vėliau prieskoniukus. Dalį daržovių sumaišom su virtais ryžiais. Kita dalis keliaus į mėsiškąjį variantą. :)

Atskiram inde sumaišom virtus ryžius su mėsos faršu.

Druskinus baklažanus gausiai nuplaunam vandeniu ir nusausinam. Vegetariškąją valtelę prikraunam kepintų daržovių, o mėsiškąją - sloksniuojam: pirmiausia faršą su ryžiais, tuomet daržovių sluoksnelį ir vėl mėsytė su ryžiais.

Baklažanus dedam į 170 laipsniu karščio orkaitę ir kepam apie 30 min. Užbarstom tarkuotą fermentinį sūrį ir dar pakepam apie 5 min.

Vakaierė paruošta! Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą