2009 m. lapkričio 10 d., antradienis
Trupininis varškės pyragas
Greitai paruošiamas ir laaaabai skanus trupininis pyragas..
Trupininiam varškės pyragui reikės:
200 gr. sviesto (ar kepimo margarino)
1/2 stiklinės cukraus
2 stiklinių miltų
500 gr. varškės (kuo riebesnės)
3-4 kiaušinių
1/2 stiklinės cukraus
šaukštelio vanilinio cukraus
2 šaukštų krakmolo
Sviestą apie valandą palaikyti šaldiklio kameroje, kad sukietėtų. Išėmus iškart sutarkuoti stambia burokine tarka į dubenį; kartu supilti cukrų ir miltus. Viską sutrinti pirštais iki trupinukų.
Atskiram inde paruošti varškės masę: sumaišyti varškę, kiaušinius cukrų, vanilinį cukrų ir krakmolą. Gerai ištrinti šakute arba paplakti plaktuvu, kad varškė būtų puresnė.
Į kepimo formą suberti 2/3 trupinių, tuomet supilti visą varškės masę ir apiberti likusiais trupiniais.
Kepti apie 1 val. 160-180 laipsnių orkaitėje.
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Mmm... Varškės pyragas.. Jų tiesiog nebūna neskanių, niam niam! :))
AtsakytiPanaikintiPritariu, Astute, varškės pyragai tiesiog dieviški! ;)
AtsakytiPanaikinti