Rabarbaro savaitės proga, namų virtuvėje savaitgalį vyko eksperimentai..
Krepšeliams su rabarbarų džemu reikės:
500 g. sluoksniuotos mielinės tešlos (tinginystė.. nusipirkau prekybos centre..)
400 g. šviežių rabarbarų
5-7 šaukštai cukraus (paragavus turi būti saldžiai rūgštu)
0,5 stiklinės vandens
1 kiaušinis (krepšeliams aptepti)
Kol šaldyta tešla atšilo, paruošiau pyragėlių įdarą. Rabarbarus nulupau, supjausčiau gabalėliais ir pubėriau į puodą. Įpyliau pusę stiklinės vandens, cukrų ir kaitinau, kol rabarbarai suminkštėjo. Tuomet nupyliau sirupą (sirupą praskiedžiau virintu vandeniu, gavosi super skani gaiva!). Masę dar šiek tiek pakaitinau, kol pasidarė beveik vienalytė masė. Šviežias rabarbarų džemas paruoštas, belieka truputį atvėsinti.
Atšilusią tešlą truputį paploninau, padalinau į kvadratėlius. Viduryje sudėjau šviežią rabarbarų džemą ir suėmusi keturis tešlos kraštelius viršuje užspaudžiau (kepdami jie gražiai "išsižiojo" ir gavosi krepšeliai!:)). Paruoštus kepinukus aptepiau kiaušinio plakiniu ir palikau 20 min. truputį pakilti.
Kepiau 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 min., kol gražiai parudavo.
Skonis neapsakomas.. Saldžiai... Rūgščiai... Gaivus...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą