2009 m. gegužės 24 d., sekmadienis
Blyneliai su varške ir špinatais
Kaip aš dievinu blynelius.. Ir su varške, ir su bananais, ir su daržovėmis, bet kokie skanūs su varške ir špinatais.. Jie tokie žali! :)
Blynelių tešlai:
1 kiaušinis
3-4 stiklinės vandens
2-3 stiklinės miltų
3-4 šaukštai aliejaus (viską dedu "iš akies" tik žiūriu, kad būtų tinkama konsistencija)
Įdarui:
400 gr. šaldytų špinatų
180 gr. liesos varškės
druskytės, šviežiai maltų pipiriukų, mėgstamų prieskonių (aš lieku ištikima Indiškiems daržovių prieskoniams)
Kol kepam blynelius, paruošiam varškės ir špinatų įdarą.
Špinatus pakepam lašelyje alyvuogių aliejaus, kol jie atšyla (juk buvo šaldyti) :) ir suminkštėja. Padruskinam, paskaninam pipiriukais ir prieskoniais. Kai špinatai jau paruošti, išimam į dubenėlį ir įmaišom varškę. Būtinai paragaujam ar nieko netrūksta. :)
Ant blynelių dedam paruoštą įdarą ir suvyniojam kaip patinka. Man patinka "vokeliai", kai per viena sienele šviečiasi žalia spalva.. :)
Puikūs pietūs, pusryčiai ar vakarienė. Skanaus! ;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
o varskyte reikia su kiausiniu sumaisyti?;]
AtsakytiPanaikintiAš nemaišau ;) špinatai turi skystimėlio, tai labai gerai su varške "susiklijuoja", tai kiaušinuko ir nereikia ;)
AtsakytiPanaikinti