2009 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

Žiedinių kopūstų užkepėlė


Tai vienas iš man skaniausių daržovių patiekalų.. Truputį imlus laiko, bet tikrai labai skanus ir sotus!

Užkepėlei reikės:
1 žiedinio kopūsto
2 kiaušinių
Manų kruopų arba džiūvėsėlių
250 g. grietinės arba grietinėlės
100 g. tarkuoto lydyto sūrio
Aliejaus kepimui
Mėgstamų prieskonių

Žiedinį kopūstą išskaidyti didesniais žiedynais ir 5-7 min. apvirti pasūdytame vandenyje.

Apvirusius ir atvėsusius žiedynus pamirkyti kiaušinio plakinyje, apvolioti manuose ar džiūvėsėliuose ir apkepti aliejuje.

Taip iškeptus gabalėlius sluoksniuojame su giretine ir sūriu kepimo skardoje ar kitame inde. Apibarstome mėgstamais prieskoniais ir dar 10-15 min pakepame 150-180 laipsnių orkaitėje, kol išsileidžia grietinė ir išsilydo sūris.


Galima valgyti su duonyte, o man ir vieni labai skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą