2009 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

Pica su aguročiu ir baklažanais


Negalėjau atsispirti puikiam Skanių savaičių pasiūlymui šią savaitę gaminti patiekalus su cukinija. Kadangi dar turėjau vieną nuo seniau užsilikusią, tai vakar kepiau picą su daug daržovių..

Picai reikės:
Armėniško lavašo (neturėjau laiko kepti tikrą picos pagrindą)
1 baklažano
Aguročio ar cukinijos (tiek, kiek ir baklažano)
Paprikos
Svogūno
Pievagrybių
Pomidorų
Lydyto sūrio
Balto varškės sūrio (riebesnio)
Faršo
Sojų padažo
Pomidorų padažo
Priesonių: raudonėlio, mairūno, baziliko, pipiriukų ir t.t.

Pirmiausia reikia pasiruošti baklažanus ir aguročius. Susipjaustom 0,5 cm storio griežinėliais ir pakepam iš abiejų pusių keptuvėje su trupučiu aliejaus, kad apskrustų ir sumikštėtų. Keptus baklažanų ir aguročių griežinėlius sudedam į gilesnį indą, apšlakstom sojų padažu ir paliekam, kad įsigertų (aš uždengiau indą ir gerai papurčiau, kad gabalėliai sojos padažu išsiteptų iš abiejų pusių).


Kol kepa baklažanai ir aguročiai, susipjaustom pievagrybius, papriką, svogūną ir pomidorus.

Dvigubą lavašą dedam į kepimo skardą ir ištepam pomidorų padažu (aš dar ištepiau labai aštria moliūgų mišraine, labai tiko :D), pabarstom prieskoniais ir smulkiai tarkuotu lydytu sūriu.

Kol viską tepliojam, tai greitai keptuvėje pakepinam faršą su prieskoniukais.. :)

Ant paruošto pagrindo išdėliojam išmirkusius baklažano ir aguročio gabalėlius.


Kadangi gaminau dvigubą picą: vegetarišką ir mėsišką, tai vegetariškoje pusėje atsidūrė: pievagrybiai ir pomidorai (paprikos ir svogūnai nėra mano mėgstamiausios daržovės). Mėsiškoje - pakepintas faršas, svogūnai, paprikos ir pievagrybiai.

Visą picą dar truputį apibarščiau tarkuotu sūriu ir apdėliojau varškės sūrio gabalėlias.

Tokią picą užtenka kepti 10-15 min. 150 laipsnių orkaitėje. Likus kelioms minutėms iki pabaigos, galima dar apiberti tarkuotu sūriu (anksčiau nepatariu, kad sūris nesudegtų).

Štai ir viskas.. Skonis buvo neapsakomas.. Mėsiškoji dalis dingo iš karto, o vegetarine mėgavausi ilgiau! :)


Recepto idėją pasiskolinau iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą