2009 m. spalio 28 d., trečiadienis

Cukinijų ir kiaulienos kepsneliai su sūrio plutele

Kartą vakarienei gaminau šiek tiek kitokius kepsnelius.. Su skania, traškia sūrio plutele.. Spalvinga bulvių koše.. Ir kvapniu padažu.. O kepsniukai buvo skirti ne tik mėsėdžiams, bet ir vegetarams! :)

Kepsniukams reikės:
Kiaulienos nugarines
jaunesnės cukinijos
1 šaukšto Vorčesterio padažo
2-3 šaukštų Sojos padažo
mėgstamų prieskonių
miltų (kepsnelių voliojimui)
2 išplaktų kiaušinių
200 gr. smulkiai tarkuoto kietesnio fermentinio sūrio

Garnyrui (Geltonai bulvių košei):
bulvių
aguročio
morkyčių
100 ml. pieno
30 gr. sviesto

Pievagrybių padažui:
pievagrybių
šaukšto miltų
50 ml. vandens
50 ml. grietinės
2 šaukštai pomidorų padažo
mėgstamų prieskonių

Mėsos kepsniukus pamarinuoti su mėgstamais prieskoniais ir šaukštu Vorčesterio padažo. Cukinija supjaustyti ploksčiai, maždaug delno pločio, 1-1,5 cm. aukščio gabalais, apšlakstyti Sojos padažu ir prieskoniais bei taip pat palikti pasimarinuoti.


Bulvių košei visas daržoves išvirti. Paskaninti karštu pienu, sviestuku ir viską gerai sutrinti iki purios oranžinei geltonos masės..

Pasimarinavusią mėsytę ir cukiniją apvolioti miltuose, tuomet kiaušinio plakiny, galiausiai gerai aplipinti smulkiai tarkuotu sūriu ir kepti gerai įkaitintuose riebaluose, kol gražiai apskrus. Nebijokit, kepsniukai prie keptuvės tikrai neprilimpa! :)


Kol kepa kepsniukai, paruošiam padažą. Pievagrybius supjaustom griežinėliais, pakepinam sviestuke su prieskoniais, sudedam grietinę. Šaukštą miltų išsukam puodelyje vandens, kol nelieka burbuliukų ir supilam į grybus nuolat maišydami. Galiausiai įdedam porą šaukštų pomidorų padažo ir likusius prieskoniukus.

Tokio skanaus cukinijos kepsniuko dar niekada nevalgiau, o mėsinis kepsnelis taip pat buvo laaaaabai išgirtas!


Skanių improvizacijų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą