2009 m. birželio 2 d., antradienis

Naminiai guminukai


Šios savaitės 52 skanių savaičių tema "Vaikų šventė"...
Nusprendžiau, kad visokių skanių kepinukų receptų bus, o man norisi kažko originalesnio.. Noriu pasidalinti atrasta puikia idėja: Naminiais guminukais!
Kai šiuo metu visi guminukai sintetiniai, tai palepinti vaikus natūralesniais gardėsiais tikrai reikia! :)

Naminiams guminukams reikės:
1 pakelio vaisių želė
30 ml. (keturių šaukštų) sausos želatinos
dviejų šaukštų cukraus
pusės arbatinio šaukstelio citrinos rūgšties
130 ml.šilto virinto vandens
Silikoninės "19 perliukų" formos

Visus sausus ingredientus sumaišome dubenėlyje ir užpilame verdančiu vandeniu. Truputį pabrinkiname ir dedame į mikrobangų krosnelę 1min. 700 W galingumu. Pamaišom, jei želė ir želatina dar neištirpo iki galo, tai dar 1 min. 700 W galingumu patalpiname į mikrobangų krosnelę. Svarbu, kad masė gerai išsimaišytų ir želatina isbrinktų.

Silikono formą padedame ant lygaus kieto paviršiaus, pvz. ant pjaustymo lentelės, kad galėtumėte saugiai pakelti ir su skystu turiniu nunešti iki šaldytuvo. Su šaukštu pripildome įspaustas silikono formeles ir dedame 10min.į šaldytuvą, kad pabaigtų stingti. Išimame iš formelių ir viskas! Skanaus!

P.S. Šiame recepte vandens kiekis paskaičiuotas įspaustiems i vidų perliukams. Jei norite iškilių guminukų vandens reiks maždaug 150ml.

P.P.S. Man patinka rūgštesni guminukai, todėl dedu daugiau citrinų rūgštelės. O imant skirtingų skonių želė gaunami vis kitos spalvos guminukai!

Už receptą dėkui Godai Marijai!

Skanaus !

27 komentarai:

  1. Geras receptas, reiks pabandyti pagaminti. Tik pirmiausiai reikės nueiti į parduotuvę pasižiūrėti, kokiu vandens kiekiu reikia užpilti ten esančią želė (įtariu, kad gali būti puslitris), o po to galvoti, kaip išgauti skonį su natūraliomis sultimis. Kažin, ar geriau tiesiog imti vietoj vandens minėtą sulčių kiekį. O gal, jeigu puslitrį sulčių garinsiu, kol liks tik 130 ml skysčio, sultys bus labiau koncentruotos?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kitą kartą aš irgi su sultimis mėginsiu. Manau, kad natūralių sulčių nereikia kaitinti, o jei truks saldumo, galima cukriuko įdėti :) Tik reikia želatinos nepagailėt :) Būtinai parašyk, kaip sekėsi! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o tai jie gavosi kieti ar tokie "želiniai-drebutiniai"?:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jie gavosi tokie, kaip pirktiniai - tvirtai tamprūs!:) Sunku buvo net per pusę perplėšti! :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. man tai iki šiol kažkaip nerealu, kaip galima namuose pasigamint guminukus :) bet va, vis daugiau pamatau įrodymų, kad galima, ir dargi sėkmingai :)
    šaunuolė!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū, Rūtuliuk! :)
    Raginu pamėginti, nes skonis tikrai nerealus.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. O, geras! Šauniai atrodo :) Labai vilioja išbandyti.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Čia tai tikras gėris:), ačiū už receptą:)
    Esu bandžius naminius daryt, bet nelabai pavykę buvo. O čia jau gerai išeina matos. Viskas privalau juos padaryti ir padarysiu, gal ir rytoj, neiškentėsiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Smagu, kad patiko receptukas! :) O išbandžiusios tikrai neturėtumėt nusivilti! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. O iš kur gauti tokių formelių?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Asta, tai Tupperware silikoninė formelė. Jei įdomu, tai parašyk man laiškutį į rasakkila@yahoo.com, galėsiu parašyti kainą ir kaip įsigyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Na va, išbandžiau šį receptuką - labai patiko. Tik dariau su sultimis. Labai skanu. Geriau nei tikri guminukai. Nors šiuo metu negaliu valgyti tokių maisto patiekalų, tačiau jiems neatsispyriau. Kaip ir kitiems saldumynams... :) Labai ačiū už puikų receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Asta, labai džiaugiuosi, kad puikiai pavyko! Aš taip ir neišbandžiau su sultimis, gal gali pasidalinti kokiom proporcijom maisei sultis su želatina?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Kadangi vietoj žele dedu sultis tai ėmiau tokias proporcijas: 8 šaukštai želatinos, apie 100 ml vandens (kadangi neturiu mikrobanginės, tai užyliau karštu vandeniu ir uždėjau ant puodo su vandeniu ant viryklės) ir pakaitinau kol ištirpo, supyliau apie 60 ml sulčių ir dar minutėlę pakaitinau ir supyliau į formeles. Gavosi tokios lipnesnės, man skanesnės negu su žele kai dariau (gal dėl to kad kivi skonio - man žalios spalvos reikėjo)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Vakar taip pat gaminausi pagal jūsų receptą guminukus.:) Gavosi kaip tikri tie iš parduotuvių, tik kad labai jau greit susivalgė. :D Vakare nieko nebeliko, visiems labai patiko. Puikus receptas nenusivyliau. Kitą kartą mėginsiu didesnėmis porcijomis.:)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Džiaugiuosi, Loreta, kad patiko! :) O ta guminukų "garavimo" bėda tai labai pažįstama.. :)
    Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  17. O ar galima naudoti kazkokias kitokias formeles? a la ledukams?

    AtsakytiPanaikinti
  18. Eksperimentuoti, tai tikrai galima ir su kitokiomis formelėmis. Tik štai guminukai nėra tokios tvirtos konsistencijos kaip ledukai, tai klausimas ar iš ledukų formelės taip lengvai išsiims, kaip išsiima iš silikoninės.:) Bet nepamėginus - nesužinosi! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Geras receptukas, tik vis svarstau is kur gauti pramonine mikrobange kuri sugebetu isspinduliuoti 700kW, jauciu LST mane uzmustu jei tokia galia is ju be leidimo nusiurbciau :D no offence girls :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Anonime, dėkui už pastebėjimą, netikslumas ištaisytas. ;)
    Skanių guminukų!

    AtsakytiPanaikinti
  21. Gaminau ir aš, gavosi tikrai labai skanu, tačiau įdėjau per daug rūgšties, tai daug suvalgius dantys atšipo ir lūpas sutraukė ;DD bet šiaip labai gardu, dėkoju už receptuka

    AtsakytiPanaikinti
  22. Ooo :) Žinau, ką reiškia per daug rūgštelės :) Man irgi taip yra buvę :) Sėkmės gaminant ateityje!

    AtsakytiPanaikinti
  23. laba vakara mergaites na cia tai geras dalykelis naminiai guminukai bet gal galite pasakyti kur galima rasti pirkti tu silikoniniu formeliu buciau labai dekinga

    AtsakytiPanaikinti
  24. Aš naudoju Tupperware silikonines formas, jas gila įsigyti iš demonstruotojų, tik šiuo metu tokios formelės nėra kataloge, bet gal kuri nors turi rezervų savo sandėliuke. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  25. o kiek gramu tas zele pakelis turi buti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Standartinis želė pakelis iš parduotuvės - jis būna 75-80 gr. priklausomai nuo gamintojo ;)

    AtsakytiPanaikinti