2009 m. birželio 17 d., trečiadienis

Braškių putėsiai

Na, ir kaip galima nesudalyvauti tokioje skanioje savaitėje kaip ši?.. :) Braškių savaitė...

Tai vienas iš greičiausiai paruošiamų desertų, puikiai tinkantis sulaukus netikėtų svečių..

Braškiniams putėsiams reikės:
1 indelio (250 ml) Nesaldinto sutirštinto pieno
2 pakelių braškinės želė
Šviežių braškių

2 pakelius želė ištirpinam 0,5 litro vandens ir atvėsinam.

Kai želė jau būna beveik šalta, kitame dubenyje (talpa ne mažesnė kaip 2 l) išplakame nesaldintą sutirštintą pieną. Plakti reikia tol, kol pasidaro standokos putos, o 250 ml skysto pienuko tampa beveik 1,5 litro putų... Tuomet į gautas putas supilame atšalusią želė.

Štai ir viskas! :)
Desertą aš ruošiau Tupperware Želė žiedo formoje. Dugną išdeliojau braškėmis, o ant viršaus supyliau putų masę.


Kameroje putėsis sustengsta per 40 min. Šaldytuve per 1,5 val.

Skonis neapsakomas, tiesiog tirpsta burnoje!


Kadangi ne visas putėsis tilpo į formą, dar išėjo keletas indelių braškių, putėsio ir želė skanumyno.. :)

8 komentarai:

  1. Rasuole! Ragavau, ir galiu pasakyti, kad visiškai tobula!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jore, kaip smagu, kad patiko! :) Visada galima pakartoti! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mmmm.. skamba skaniai! Paskutiniu metu kone braskem gyvenu, tad viskas su braskem i sarasiuka :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ne tik skanu, bet ir labai paprastas ir greita! Aš vadinu jį "Netikėtų svečių" desertu, juk galima su bet kokiom uogom ir vaisiais daryti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. pikciurna
    Darau labai paprastai- suplaku grietinele su cukrumi ir citrinos sultimis, sutrinu braskes su cukrumi iki koseles.I indeli idedu plakta grietinele,ant virsaus uzpilu trintas braskes ir visa seima valgo apsilaizydama. Gaila,kad rieboka, daznai nepasimegausi.(Turiu galvoje plakta grietinele riebokas maistas).

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pikciurna, bet vis tiek labai skanu, nors ir rieboka. :) Šis putėsis visiškai neriebus, tai galima ir dažniau pasilepinti. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kodel mano nesaldintas kondensuotas pienas nesusiplaka iki standziu putu? gal per trumpaiplaku ir neturiu kantrybes sulaukti reikiamo rezultato?o gal ko nors neidedu?kiek mazdaug laiko reikia plakti?
    Is anksto aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man visuomet puikiai susiplaka, jei nesaldintas sutirštintas pienas prieš pradedant plakti būna gerai atšaldytas.
    Kitas klausimas, ar plakėte elektriniu plaktuvu, ar rankomis? Jei rankomis, tai gal pritrūko kantrybės? :) Pamėginkite elektriniu plaktuvu dideliu galingumu ir tikrai pasiseks!
    Kitą kartą, kai ruošiu, pažiūrėsiu kiek minučių aš plaku ir parašysiu čia ;)
    Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti