2009 m. kovo 28 d., šeštadienis

Želė saldainiukai








Penktadienio vakarą nusprendžiau paskirti eksperimentams.. Kažkur mačiau labai gražius sluoksniuotus Želė saldainiukus..
O mačiau štai čia. Ačiū idėjos autorei Elžbietai!

Želė turėjau, tereikėjo atsargas papildyti juoduoju šokoladu..

Taigi Želė saldainiukams reikėjo:

1 pakelio želė su skoniu (aš pirmenybę teikiu braškėms)
Kondensuoto pieno (užtenka vos kelių šaukštų)
Paprastos želatinos (dedu iš akies, kad želė būtų standesnė)

Pirmiausia, išsitirpiname želė. Ją reikėtų paruošti taip, kaip nurodyta ant pakuotės (dažniausiai užpilti 0,5 l verdančio vandens). Gautą skystį padaliname į dvi dalis: vieną dalį paliksime skaidrią, o kitą - sumaišysime su kondensuotu pienu, ji taps gražios matinės rožinės spalvos..

Atskirame indelyje reikia užpilti porą šaukštų paprastos želatinos ir ją išmirkyti. Taip pat padalyti į dvi dalis ir išmaisyti su braškine (ar kito skonio) želė.

Į vieną pravėsusios želė indelį įdėti porą šaukštų kondensuoto pieno. Tik nedėkite į karštą želė, nes "sutrauks" pieną ir gausite spalvotą rūgpienį :)

O dabar pats smagumas! Želė galite sluoksniuoti į paprasta keturkampį indą ir vėliau supjaustyti saldainiukus gabalėliais, arba supilti tiesiai į formeles. Aš turiu gražią silikoninę mažų keksiukų formelę, tai šį kartą ją ir panaudojau.



Man tilpo trys sluoksniai. Kai želė saldainiukai sustengo, beliko užlieti juos šokoladu! Svarbu, kad šokoladas būtų beveik atvėsęs, nes šiltas - ištirpins želė.

Kaip "pirmas blynas" - tikrai skanus ir gražus..
Na, man trūko rūgštumo, tai sugalvojau, kad vieną labai ploną sluoksnelį būtų galima padaryti iš citrinų sulčių.. Būtų ne tik skanu, bet ir nustebintų ragaujančius!

Žaidimo truputėlį yra, bet juk tikrai verta.. Skanaus!



3 komentarai:

  1. Ne kažkur matėte, bet bloge Žaidžiame virtuvę :) Maloniai prašau įdėti aktyvią nuorodą į originalų receptą :) Ačiū. http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/2009/03/nesilpnu-nervu-savininkams-zele.html

    P.S. Saldainiukai Jums išėjo labai gražūs, džiaugiuosi, kad idėja patiko ir tiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai gali būti, Elžbieta! Aš nesugebėjau atminty surasti tos vietelės kur mačiau šią puikią idėją!

    AtsakytiPanaikinti