2009 m. kovo 26 d., ketvirtadienis

Baklažanai saldžiarūgščiame padaže

Kiniečių restorane niekada nedvejoju.. Šie baklažanai užkariavo mano skonio receptorius. Galiu pasigirti, kad dabar juos gaminu ne prasčiau nei kinų virtuvės meistrai!



O štai kas turėtų atsirasti ant Jūsų stalo, jei užsimanysite skaniųjų Baklažanų saldžiarūgščiame padaže:

2 baklažanai
1 kiaušinio baltymas
4 šaukštai kukurūzų krakmolo
Aliejaus kepimui

Padažui:
200+100 ml vandens
100 ml cukraus
50 ml balto vyno arba ryžių acto
2 šaukštai pomidorų pastos
30 ml sojos
1 šaukštas kukurūzų krakmolo

Baklažaną supjaustyti juostelėmis ir apie 5 min. pamirkyti šaltame vandenyje.

Kitame inde išsiplakti kiaušinio baltymą ir suberti į jį nuvarvintas baklažanų juosteles. Išmaišius, suberti 4 šaukštus krakmolo - tai lengviausia padaryti sudėjus baklažanus ir krakmolą į sandarų dubenį, uždengti dangtį ir smagiai supurtyti.

Baklažanai paruošti! Telieka juos iškepti! Į gilesnę keptuvę įpilti aliejaus ir dalimis iškepti baklažanus (neperkepkit, jie turi nesutežti).

Iškeptus baklažanus sudedu į kiauraindį išklotą servetėlėmis, kad liktų kuo mažiau aliejaus.

O dabar.. Saldžiarūgštis padažas:

200 ml vandens pakaitinkite keptuvėje, supilkite 100 ml cukraus - maišant kaitinti, kol cukrus ištirps.
Įpilti 50 ml acto ir 1 min. pakaitinti.
Atsikrame inde sumaišykite 100 ml vandens, 2 šaukštus pomidorų pastos, 30 ml sojos padažo ir šaukštą kukurūzų krakmolo. Gautą plakinį supilti į keptuvę ir maišant kaitinti tol, kol padažas pradės tirštėti.

Kad būtų dar skaniau, šviežias morkas supjaustau šiaudeliais ir iškepu karštame aliejuje. Išėmus nusausinu ant servetėlių (nemėgstu, kai maistas plaukia aliejuje).. Taip paruoštas morkytes suberiu į padažą.

Baklažanus patiekiu su ryžiais, o padažo užsipila kas kiek nori!

Skanių idėjų!

p.s. maistelio tikrai užteks trims alkaniems žmogeliukams!

Šaltinis: www.tvarkoslinija.lt

7 komentarai:

  1. Hello
    It has a nice blog.
    Sorry not write more, but my English is bad writing.
    A hug from my country, Portugal

    AtsakytiPanaikinti
  2. Thanks Luis!
    Greetings from Lithuania!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai džiaugiuosi, kad patiko ;) Aš taip pat mėgstu taip pagamintus baklažanus ir tikrai nėra sunkiai pagaminama!

    AtsakytiPanaikinti
  4. man labai skanu dariausi jau 5kartus ir labai skanu

    AtsakytiPanaikinti
  5. Perdaug jautėsi pomidorai, tad klausiu - ar jis turi jaustis?

    AtsakytiPanaikinti
  6. seniai galinau, bet kiek pamenu man nesijaute.. Kita karta dekit paprasta pomidoru padaza, arba maziau pastos - gal pomidoru pasta buvo "skoningesne"?

    AtsakytiPanaikinti