2009 m. rugsėjo 21 d., pirmadienis

Vegetariškas plovas



Šiandien gaminau plovą! Tokį fantastiškai skanų ir paprastą, ir.. nemėsišką.. :)

3 didelėms porcijoms reikės:
200 gr. ryžių
1 pakelio sojos kubėlių
3 didelių morkų
3 didelių pomidorų (arba kelių šaukštų pomidorų padažo)
1 kubelio daržovių sultinio

Pirmiausia pasiruošiam sojos kubelius. Aš juos užpilu verdančiu vandeniu ir įtrupinu visą kubelį daržovių sultinio.

Kitame puode pradedam virti ryžius. Kol verda ryžiai, morkas sutarkuojam burokine tarka. Pomidorams nulupam odelę ir supjaustom kubeliais.

Tuomet keptuvėje pakepinam sojos kubelius, ir morkas.

Kai ryžiams virti lieka kelios minutės, suverčiam pakeptus sojų kubelius ir morkas, pomidorus ir mėgstamus prieskonius. Viską išmaišom ir paliekam bent 10 min., kad ryžiai iki galo išbringtų ir prisigertų prieskonių ir pomidorų skonio ir kvapo.

Skanaus!

Varškės sūrio apkepėliai


Kai iš darbo parbėgi alkanas, kaip šuo ir puolęs prie šaldytuvo randi "nieką", šauna genialiai paprastų idėjų.. :)

Pateikiu 5 minučių receptą ir nepakartojamą skonį..

Reikės:
Ne pačio liesiausio varškės sūrio (turėjau tikro naminio su kmynais)
1 plakto kiaušinio
Prieskonių
Šviežių daržovių garnyrui

Sūrį supjaustom riekelėm, pamirkom kiaušinio plakiny su prieskoniais ir tiesiai į keptuvę!


Pakepam keletą minučių, apverčiam dar kelios minutės į lėkštę ir... Skanaus!

Skanu ir su pomidorų padažu, bet kai yra šviežių pomidorų, tai skaniau nebūna!

2009 m. rugsėjo 7 d., pirmadienis

Morkų pyragas


Pirmiausia, sveiki sugrįžę po vasaros atostogų! :)

Mano vasaros atostogų metu buvo išbandytas beprotiškai skanus Morkų pyragas pragaro virtuvės.

Originalų receptą šiek tiek pakoregavo atostogų aplinkybės, bet skonio tai tikrai nesugadino! ;)

Morkų pyragui reikėjo:
3 puodelių smulkiai tarkuotų morkų
2,5 puodelio cukraus
3 šaukštų grietinės
4 kiaušinių
100 g. sviesto
Po 1 šaukštelį vanilinio cukraus ir cinamono
2,5 puodelio miltų
2 didelių saujų razinų
50 g. skanaus svaigaus gėrimo (romo, brendžio ar pan.)
1 šaukštelio kepimo miltelių, arba 1 šaukštelio "nugesintos" sodos
Folijos skardai iškloti

Pyrago ruošimas prasideda cukraus (ir vanilinio kartu) įmaišymu į tarkuotų morkų masę. Viską reikia palikti 30 min., kad cukrus ištirptų, o iš morkų išsiskirtų sultys.
Kol cukrus tirps, užmerkite razinas (džiovintas vyšnias) į skanų svaigų gėrimą.. Kuo ilgiau pamirkysite, tuo razinos bus skanesnės!

Į morkų-cukraus masę įmaišykite grietinę. Tuomet įsukite kiaušinius ir, galiausiai, ištirpintą sviestą (labai patogu tirpdyti mikrobangų krosnelėje). Taip pat į paruoštą masę įmaišome mirkytas razinas (ar vyšnias).

Paskutinis etapas - supilame miltus bei nugesintą sodą (ar kepimo miltelius) ir viską išmaišome, kad neliktų gumulėlių.

Skardą būtina iškloti folija, nes šis skanumynas mėgsta smarkiai prikibti! :) Pyragas kepa pakankamai ilgai, apie 40-50 min. 150-160 laipsnių orkaitėje.

Pyrago skonis nenusakomas.. Kažkuo panašus į meduolį, o paviršiuje susidaro kietesnė cukruota plutelė.. Niam niam..

Skanių bandymų!