2009 m. rugsėjo 7 d., pirmadienis
Morkų pyragas
Pirmiausia, sveiki sugrįžę po vasaros atostogų! :)
Mano vasaros atostogų metu buvo išbandytas beprotiškai skanus Morkų pyragas iš pragaro virtuvės.
Originalų receptą šiek tiek pakoregavo atostogų aplinkybės, bet skonio tai tikrai nesugadino! ;)
Morkų pyragui reikėjo:
3 puodelių smulkiai tarkuotų morkų
2,5 puodelio cukraus
3 šaukštų grietinės
4 kiaušinių
100 g. sviesto
Po 1 šaukštelį vanilinio cukraus ir cinamono
2,5 puodelio miltų
2 didelių saujų razinų
50 g. skanaus svaigaus gėrimo (romo, brendžio ar pan.)
1 šaukštelio kepimo miltelių, arba 1 šaukštelio "nugesintos" sodos
Folijos skardai iškloti
Pyrago ruošimas prasideda cukraus (ir vanilinio kartu) įmaišymu į tarkuotų morkų masę. Viską reikia palikti 30 min., kad cukrus ištirptų, o iš morkų išsiskirtų sultys.
Kol cukrus tirps, užmerkite razinas (džiovintas vyšnias) į skanų svaigų gėrimą.. Kuo ilgiau pamirkysite, tuo razinos bus skanesnės!
Į morkų-cukraus masę įmaišykite grietinę. Tuomet įsukite kiaušinius ir, galiausiai, ištirpintą sviestą (labai patogu tirpdyti mikrobangų krosnelėje). Taip pat į paruoštą masę įmaišome mirkytas razinas (ar vyšnias).
Paskutinis etapas - supilame miltus bei nugesintą sodą (ar kepimo miltelius) ir viską išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
Skardą būtina iškloti folija, nes šis skanumynas mėgsta smarkiai prikibti! :) Pyragas kepa pakankamai ilgai, apie 40-50 min. 150-160 laipsnių orkaitėje.
Pyrago skonis nenusakomas.. Kažkuo panašus į meduolį, o paviršiuje susidaro kietesnė cukruota plutelė.. Niam niam..
Skanių bandymų!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Dieviskai skanus. Kepu jau antra karta.
AtsakytiPanaikintiMm.. prisimenu jo skoni, reiks vel kept ;)
AtsakytiPanaikinti