2009 m. birželio 17 d., trečiadienis

Braškių putėsiai

Na, ir kaip galima nesudalyvauti tokioje skanioje savaitėje kaip ši?.. :) Braškių savaitė...

Tai vienas iš greičiausiai paruošiamų desertų, puikiai tinkantis sulaukus netikėtų svečių..

Braškiniams putėsiams reikės:
1 indelio (250 ml) Nesaldinto sutirštinto pieno
2 pakelių braškinės želė
Šviežių braškių

2 pakelius želė ištirpinam 0,5 litro vandens ir atvėsinam.

Kai želė jau būna beveik šalta, kitame dubenyje (talpa ne mažesnė kaip 2 l) išplakame nesaldintą sutirštintą pieną. Plakti reikia tol, kol pasidaro standokos putos, o 250 ml skysto pienuko tampa beveik 1,5 litro putų... Tuomet į gautas putas supilame atšalusią želė.

Štai ir viskas! :)
Desertą aš ruošiau Tupperware Želė žiedo formoje. Dugną išdeliojau braškėmis, o ant viršaus supyliau putų masę.


Kameroje putėsis sustengsta per 40 min. Šaldytuve per 1,5 val.

Skonis neapsakomas, tiesiog tirpsta burnoje!


Kadangi ne visas putėsis tilpo į formą, dar išėjo keletas indelių braškių, putėsio ir želė skanumyno.. :)

2009 m. birželio 2 d., antradienis

Naminiai guminukai


Šios savaitės 52 skanių savaičių tema "Vaikų šventė"...
Nusprendžiau, kad visokių skanių kepinukų receptų bus, o man norisi kažko originalesnio.. Noriu pasidalinti atrasta puikia idėja: Naminiais guminukais!
Kai šiuo metu visi guminukai sintetiniai, tai palepinti vaikus natūralesniais gardėsiais tikrai reikia! :)

Naminiams guminukams reikės:
1 pakelio vaisių želė
30 ml. (keturių šaukštų) sausos želatinos
dviejų šaukštų cukraus
pusės arbatinio šaukstelio citrinos rūgšties
130 ml.šilto virinto vandens
Silikoninės "19 perliukų" formos

Visus sausus ingredientus sumaišome dubenėlyje ir užpilame verdančiu vandeniu. Truputį pabrinkiname ir dedame į mikrobangų krosnelę 1min. 700 W galingumu. Pamaišom, jei želė ir želatina dar neištirpo iki galo, tai dar 1 min. 700 W galingumu patalpiname į mikrobangų krosnelę. Svarbu, kad masė gerai išsimaišytų ir želatina isbrinktų.

Silikono formą padedame ant lygaus kieto paviršiaus, pvz. ant pjaustymo lentelės, kad galėtumėte saugiai pakelti ir su skystu turiniu nunešti iki šaldytuvo. Su šaukštu pripildome įspaustas silikono formeles ir dedame 10min.į šaldytuvą, kad pabaigtų stingti. Išimame iš formelių ir viskas! Skanaus!

P.S. Šiame recepte vandens kiekis paskaičiuotas įspaustiems i vidų perliukams. Jei norite iškilių guminukų vandens reiks maždaug 150ml.

P.P.S. Man patinka rūgštesni guminukai, todėl dedu daugiau citrinų rūgštelės. O imant skirtingų skonių želė gaunami vis kitos spalvos guminukai!

Už receptą dėkui Godai Marijai!

Skanaus !

Įdaryti pievagrybiai


Labai mėgstu grybukus.. Kaskart vis kitaip juos gaminu, o šiuo receptėliu nusprendžiau pasidalinti su Jumis!

1 žmogeliukui pavalgyti reikės:
4 pievagrybiai
0,5 pakelio varškės
4 riekelių lydyto sūrio
česnakinių pipiriukų, druskos
alyvuogių aliejaus kepimui

Pievagrybius nulupame, išimame kotelius. Kepurėles pakepame iš abiejų pusių alyvuogių aliejuje.

Kol grybukai kepa, varške padruskiname ir įberiame česnakinių pipirų.

Apkepusias pievagrybių kepurėles užpildome varškės mase, o ant viršaus uždedame po riekelę lydyto sūrio. Galima 5-10 min. apkepti orkaitėje, bet kadangi aš jos neturiu, tai kepiau keptuvėje, uždengusi dangčiu.

Štai ir viskas! Valgiau su kepinta duonyte ir daržovėmis. Labai skanu!

Šokoladiniai saldainiukai


Labai greitai pagaminami, labai skanūs ir gražūs saldainiai niekuo nenusileidžiantys "Šokolado namų" šedevriukams! :)

Šokoladiniams saldainiukams reikės:
150 g juodojo šokolado
3- 4 šaukštai trupintų vaflių
3- 4 šaukštai kokoso drožlių
1- 2 šaukštai saldaus kondensuoto pieno

Papuošimui:
20 g baltojo šokolado
Keletas lazdyno, kedro riešutų, keli migdolai ir pistacijos
Keli džiovintų ananasų bei papajos gabalėliai
Kokoso drožlės


Svarbiausias įrankis šių saldainiukų gamybos procese yra silikoninė Tupperware "19 perliukų" forma.

Gaminimo procesas labai smagus ir šokoladuotas.. 100 g. juodo šokolado ištirpinam mikrobangu krosnelėje. Man užteko 1 min. 800kW.

Ištirpusiu šokaldu ištepiau silikoninės formos „lizdelius“. Keletą "lizdelių" galima įspausti, tuomet šokladinius saldainius bus galima kitaip padekoruoti. Geriausiai tą daryti silikoniniu šepetėliu arba šaukšteliu. Tepti reikia taip, kad pro šokolado sluoksnį nepersimatytų silikoninės formos sienelių. Į kiekvieną neįspaustą "lizdelį" galima įdėti po lazdyno riešutą, džiovintą uogos ar vaisiaus gabalėlį. O tada kelioms minutėms įdėti formą į šaldiklį ar šaldytuvą, kad šokoladas sustengtų.

Kol šokoladas stengs, pasidariau įdarą: smulkiai sutrupinau paprastus vaflius. Juos sumaišiau su kokoso drožlėmis ir keliais šaukštais kondesuoto sutirštinto pieno.

Paruošta mase užpildžiau šokoladines formeles. Tik nereikia įdaro pridėti per daug, juk reikės padaryti šokoladinį pagrindą saldainiukams! :)

Ištirpinau likusį 50 g. juodo šokolado ir juo aptepiau saldainiukų viršų, t.y. "uždariau" saldainiukus. Ir vėl keletui minučių į šaldytuvą. Šokoladas stingsta labai greitai..

Štai ir viskas. Išimam saldainiukus iš formos ir papuošiam kaip tik norim! :) Labai skanu ne tik valgyti, bet ir puiki dovana keliaujant į svečius!



Už receptą dėkui www.tvarkoslinija.lt