2009 m. balandžio 21 d., antradienis
Įdaryti baklažanai
Jau seniai galvojau orkaitėje pasigaminti baklažanus, bet vis atidėliojau.. Bet tądien turėjau ir laiko, ir noro, o svarbiausia - baklažanų! :)
Įdarytiems baklažanams reikėjo:
1 baklažano
2 morkų
Pievagrybių (neturėjau, tai ir nedėjau)
Marinuotų agurkėlių
Keleto pomidorų
Poros šaukštų grietinės ir pomidorų padažo
Lydyto sūrio
Mėgstamų prieskonių
Baklažanus perpjauti per pusę, išskobti minkštimą, pabarstyti druska (kad ištrauktų kartumą) ir palikti keletui minučių. Atsiradusius skysčio lašelius nuvalyti servetėle.
Morkas sutarkuoti, susmulkinti išskobtą baklažano minkštimą ir pakepti kol suminštės. Į tą pačią masę sudėti pjaustytus pievagrybius ir raugintus agurkelius.
Baklažanų puseles patepti pomidorų padažų, vidų užpildyti paruošta mase, užtepti grietine, ant viršaus uždėti pomidoro riekeles ir pašauti į orkaitę. Kepiau pie 20 min. 150 laipsnių karščio orkaitėje, tuomet uždėjau sūrio riekeles ir dar pakepiau kol sūris gražiai išsilydė.
p.s. galima daryti ir mėsiškus. Tereikia kartų su daržovėmis pakepti mėsos faršą! :)
Štai ir pietūs paruošti. Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Labai megstu baklazanus!!! Visada su jais viskas skanu, o cia dar ir suris!!!
AtsakytiPanaikintiVisiškai Tau pritariu! Baklažanai yra didelis gėris.. :)
AtsakytiPanaikinti