2009 m. balandžio 21 d., antradienis

Besan Ladu



Neįprastas, bet skanus Indiškas desertas. Pirmą kartą paragavęs niekuomet nepasakysi, kad jis pagamintas iš žirnių miltų.. :)
Receptą gavau iš bendradarbės, bet kaip ir viską gamindama, truputį labai jį pakoregavau :)

Taigi Besan Ladu desertui reikės:
400 gr. sviesto
400 gr. žirnių miltų
120 gr. cukraus
1 indelio kondensuoto pieno
Smulkintų riešutų
Cinamono
Kokoso drožlių

Patarimas Nr.1 Visus produktus iškart susiruoškit, nes pradėjus gaminti tikrai nelieka laiko smulkinti riešutėlius.. :)

Patarimas Nr.2 Tinka visi riešutai, bet geriau be luobelių, nes paskui jaučiasi kartumo skonis. Migdolai (kuriuos aš naudoju) lengvai nusilupa nuplikius juos verdančiu vandeniu.

Pirmiausia išlydau sviestą, į kurį suberiu cukrų ir kaitinu kol jis ištirpsta.


Po truputį supilu žirnių miltus ir vis maišant paskrudinu kol pasidaro gražiai rudos spalvos. Tai trunka apie 10 min.


Vėliau supilu skaldytus riešutus ir cinamoną ir dar pakaitinų. Jei pakaitinsite per trumpai, liks keistokas žirnių skonis!


Galiausiai supilu kondensuotą pieną, kuris viską "suklijuoja" ir vėl šiek tiek pakaitinu. Deserto masė paruošta!


Šiek tiek pravėsinus galima formuoti rutuliukus, kvadratukus ar kitus padarėlius ir apvolioti kokosų drožlėse. Prieš valgant, būtina gerai atvėsinti - aš palaikau šaldytuve.


p.s. paruoštą masę galima tiesiog suslėgti inde, atvėsinti ir supjaustyti gabalėliais!

Skanaus!

4 komentarai:

  1. Žiauriai skanus desertas. Bet... žirnių miltų? Ar tik besan ladu nedaromas iš avinžirnių (ckickpeas, nuto žirniai) miltų?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tame recepte, kurį turiu, tai tikrai žirnių miltai.. :) Įdomiausia, kad visiškai nesijaučia nei žirnių skonis, nei kvapas!
    O desertas tikras skanus..

    AtsakytiPanaikinti
  3. vieni mano mėgstamiausių - net tinklarašty rašiau. tik aš nededu kondensuoto pieno - man ir taip puikiai sulimpa, ir saldu, švelniai tariant, pakankamai ,)

    beje, tavo tinklarašty tik šiandien užmačiau :) kaip šauuuniai gyvenate čionais.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš tik tokį receptuką turėjau, tai net nešovė mintis be kondensuoto pieno pagaminti! :) Reikės kitą kartą Tavo receptėlį išbandyti. ;)

    Ačiū už pagyras tinklaraščiui, dar tik įsikurdinėjam, nes kažkur vis dingsta laikas.. :) O aš į Taviškį vis užsuku, tik gėda, kad komentarų nesu palikus, nors kaskart pasigrožiu kulinariniais gėriais!

    AtsakytiPanaikinti