2009 m. kovo 26 d., ketvirtadienis

Japonijos dvelksmas.. Sushi!

Labai mėgstu Sushi.. Niekad negalvojau, kad vieną dieną ir pati pradėsiu jį gaminti...
Iš tikrųjų, tai labai šaunus ir smagus užsiėmimas! Puikus būdas praleisti laiką su draugais - kartu gaminate, o paskui gardžiuojatės!

Gamybos būdų prisiskaičiau labai daug, o aš gaminu taip:

Pirmiausia reikia pasiruošti produktus Sushi gamybai:

Išsivirti lipnių ryžių (parduotuvėse yra specialiai Sushių gamybai, kaip paruošti būna nurodyta ant pakuotės). Į išvirusius ryžius aš įpilu pora šaukštų ryžių acto, kad jie įgautų šiek tiek skonio.
Pasiruošti Nori (dumblių lapus) (yra pirkti visuose dideliuose prekybos centruose)
Susipjaustyti įdarą, tai gali būti lašiša, tunas, krabų lazdelės, krevetės, avokadai, šviežias agurkas ir pan.
Ryžių acto (rankytėm susidrėkinti, kad neliptų ryžiai)
Sojų padažas
Žaliasis krienas (wasabi)


Sushi vyniojimui reikės bambukinio kilimėlio. Ant jo pasitiesiame Nori ir dedame ryžius (maždaug per pusę ploto). Kruopščiai dėkite ryžius prie kraštų, nes kitaip Sushi gabalėliai bus negražūs.
Ant ryžių dedame norima įdarą.


Bambukinio kilimėlio pagalba suvyniojame kvadratinę tūtelę:


Aštriu peiliu supjaustome Sushi gabalėliais. Peilį karts nuo karto pašluostykite drėgna servetėle, kad lengviau atpjautumėte Sushiukus.

Aš patiekiu su sojų padažų ir wasabi (žaliu krienu)


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą