2009 m. gruodžio 21 d., pirmadienis

Meduoliniai sausainiukai

Ilgai ieškojau pačio pačiausio recepto, kuris tiktų Kalėdiniams sausainiukams ir neatsispyriau Bri močiutės meduoliukų receptui... :)


Recepto visiškai nekeičiau, bet neturėjau klevų sirupo, tai įdėjau truputį daugiau medaus... Skonis iš tikrųjų dieviškas.. Mmm.. galima valgyti ir apsivalgyti.. :)

Sausainiukams reikės:
100 g tikro, natūralaus sviesto
stiklinės rudojo cukraus (ech, naudojau paprastą..)
2 v.š. su kaupu medaus
3 vid. kiaušinių
šaukštas klevų sirupo (dėjau papildomą šaukštą medaus)
žiupsnelio druskos
2 a.š. malto imbiero
1 a.š. malto cinamono
1/4 a.š. malto kardamono
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių
1/2 a.š. kepimo miltelių
apie 400-500 g kvietinių miltų

Sviestą, medų ir cukrų ištirpinti iki vientisos masės. Gaunasi medaus spalvos ir konsistensijos skanumėlis.. Masę ataušinti ir po vieną įsukti kiaušinius.
Į gautą masę imaišyti keletą šaukštų miltų, išmaišyti ir tuomet supilti visus prieskonius. Aš įdėjau papildomą šaukštelį imbiero, kad stipriau jaustųsi..
Toliau dedam miltus, kol masė nebelimpa prie rankų ir bus lengvai kočiojama.

Paruoštą tešlą valandai padėkit į šaldytuvą, o tada jau prie darbo! Išpjauname norimos formos sausainiukus ir kepame kol lengvai paruduoja. Man jie labai gražūs nedekoruoti, tai ir nepuošiau glajusmi. Atrodo kaip tikri senoviški močiutės sausainėliai..


Ačiū, Bri, už nuostabų receptą!

2 komentarai:

  1. Koks tas tikras, natūralus sviestas? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sviestas - kai jo riebumas ne mažesnis kaip 82 proc. Tas augalinis riebalų mišinys, arba kepinių margarinas čia visai netinka ;)
    O geriausia, aišku, naminis.. kaime pagamintas ;)

    AtsakytiPanaikinti