2009 m. lapkričio 19 d., ketvirtadienis

Cukriniai svarainiukai

Vaikystėje žiemai visuomet džiovindavom svarainius.. Šiemet svarainiai puikiai užderėjo, tai nusprendžiau prisiminti vaikystę..


Pirmiausia svarainius nusėklinam ir susipjaustom plonomis skiltelėmis. Supilam į stiklainius, ar kokį kitą indą, kuris turi dangtelį. Svarainius gausiai apipilam cukrumi - jis ištirps ir liks svarainių sirupas, kuris tiks gaminti gaivą ar skaninti pyragus! :)

Sirupe svarainius reikia laikyti apie savaitę ar dar ilgiau, kad skiltelės prisigertų saldumo. Svarbu, kad visi svarainiukai būtų apsemti sirupu, jei jo tr8ksta, įpilkite dar cukraus. Viskas, kas bus virš sirupo, labai greitai surugs..

Prisicukravusias svarainių skilteles nusunkti, t.y. nupilti sirupą (geriausia per kiaurasamtį). Sirupą laikyti šaldyve ir naudoti kaip įprastą sirupą. Svarainių skilyteles telieka išdžiovinti! Jei neturit laiko ir kantrybės, tai galit naudotis orkaite, bet labai puikiai jie išdžiūsta ant radiatoriaus.. :) Paklokit sviestinio popieriaus ir išdėliokit svarainiukus.. Kelios dienos (dabar radiatoriai nėra labai karšti) ir skanuoliai jau bus paruošti!


Galima vakarais paskanauti vietoj deserto, dėti į pyragus ir kur tik sugalvosit! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą