2009 m. gegužės 23 d., šeštadienis

Cukinijų kamuolėliai


Šaldytuve gulėjo "akcijinės" cukinijos, kurios labai norėjo būti suvartotos.. :) O neseniai įsigijau pakankamai tobulą Vegetariškų patiekalų knygą, todėl labai norėjosi išmėginti ką nors nauja. Taigi Cukinijų kamuolėliams naudojau:

2 nedidelės cukinijos
180 gr. liesos varškės
50 gr. lydyto sūrio
1 kiaušinis
6 šaukštai manų kruopų (dar keli šaukštai apvoliojimui)
druska, prieskoniai (naudojau Indiškus daržovių prieskonius, šviežiai maltus pipiriukus)

Cukinijas reikia pavirti pasūdytame vandenyje, kol beveik suminkštės. Nusunkti ir palaukti, kol pravės. Nusausinti ir supjaustyti smulkiai (aš ketvirtį supjausčiau, o likusias cukinijas sutarkavau stambia burokine trintuve). Sutarkavus nusunkti skystį ir sudėti į dubenį.

Į cukinijas sudėti varškę, įtarkuoti lydytą sūrį, įmušti kiaušinį, suberti manų kruopas bei prieskonius. Viską išmaišyti.

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Išsimiltuoti rankas ir suformuoti iš paruoštos masės golfo kamuoliuko dydžio cukinijų kamuoliukus. Gerai pavolioti džiuvėsėliuose ir dėti į karštą aliejų. Kamuolėlius kepti, kol švelniai paruduos ir susidarys traški plutelė. Iškepusius kamuolėlius gerai nuvarvinti ir apsausinti popieriniu rankšluoščiu.

Patiekti karštus su grietine. Skanaus!



Šaltinis: Vegetariški patiekalai

2 komentarai:

  1. turetu buti lb skanu :)
    o gal galima ir orkaitej kepti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai buvo labai skanu! :)
    Dėl kepimo orkaitėje, tai tuomet reiktų į pačią cukinijų masę įmaišyti daugiau džiūvėsėlių ar tų pačių manų kruopų ir atskirai jau nebevolioti manuose.
    Turiu labai panašų bulvių kamuolėlių receptą, tai ten kepama orkaitėje ir nevoliojama į manų kruopas, tai manau ir su šiais kamuolėliais taip pat galima pasielgti :) Beje rašo, kad tuos bulvių kamuolėlius reikia kepti apie 45 min. 180 laipsnių karščio orkaitėje, tai cukinijų kamuolėlius reiktų panašiai kepti.

    AtsakytiPanaikinti