2009 m. balandžio 13 d., pirmadienis

Velykiniai kiškučiai


Kokios Velykos be Velykinių kiškučių? :)

Šiems gražuoliams reikia paprastos mielinės tešlos ir truputį laiko..
Originalus receptas:
500 g. miltų
20 g. šviežių mielių (arba 1 pakelis džiovintų)
3 šaukštai cukraus
1/4 l pieno
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
50 gr. kambario temperatūros sviesto
Sviestinio popieriaus skardai iškloti
Saujos razinų

Miltai persijojami į dubenį. Viduryje padaroma duobutė. Į ją sutrupinamos mielės, užberiamas šaukštas cukraus. Pienas vos vos pašildomas, supilamas į duobutę, iš kraštų užbarstoma miltais ir sumaišoma tiršta košelė. Uždengtas maišalas 30 min. paliekamas kilti.

Sudedami smulkiai supjaustyti riebalai (sviestas), 1 kiaušinis, likęs cukrus, druska. Tešla maišoma tol kol pradeda pūslėtis ir lengvai atšoka nuo dubens kraštų. Tada vėl užengiama ir paliekama ne mažiau kaip 30 min. pakilti.

Kepimo forma išklojama sviestinių popieriumi. Išplakamas likęs kiaušinis.

Tešlai pakilus, iš jos iškočiojamas tešlos lakštas ir išpjaunami 3 ir 5 cm skresmens skrituliukai. Didesnieji bus pilvikas, o mažesniuosius dar įpjauti iki viduriuko (bus ausytės) ir priklijuojami prie didesniųjų. Iš tešlos likučių suvoliojami rutuliukai (bus kojytės).




Kiškučiai dedami į kepimo skardą ir aptemapi plaktu kiaušiniu. Iš razinų įspaudžiamos akytės. Priklijuojamos kojytės ir taip pat aptepamos kiaušinio plakiniu.

Orkaitė įkaitinama iki 200 laipsnių (3-čia dujų jungiklio padala) ir ant vidurinio įtvarko kepama apie 13-15 min., kol tamsokai pagelsta.




Štai ir kiškučių armija! ;)

Gražių pavasario švenčių!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą