2015 m. kovo 12 d., ketvirtadienis

Žuvies užkepėlė

Kai tingisi leisti laiką virtuvėjė, visuomet gelbsti užkepėlės!




Reikės:
Žuvies (kokią turit, o man skaniausia su menke arba lašiša)
Daržovių (cukinija, morka, pomidoras ir pan.)
Prieskoniai (visi mėgstami)
2-3 šaukštai grietinės
0,5 l pieno
Bulvių košė arba ryžiai (virti)









Imame kepimo indelius - aš džiaugiuosi Tupperware kokotėmis, bet tinka bet koks kepimo indas, kuris skirtas gaminti orkaitėje. Į dugną dedame žuvį, tuomet sluoksniuojame turimas daržoves, o ant viršaus paliekame pomidorų griežinėlius.
Atskirame inde išmaišome grietinę, pieną ir prieskonius. Gautą masę tolygiai padaliname į kepimo indelius.

 
Paruoštą užkepėlę kepame apie 40 min. 180 laipsnių karštyje. Po to ant viršaus sudedame bulvių košę, ar virtus ryžius ir dar pašauname 5-10 min.

Skanaus!

Baklažanų užkandukai




Paprastas, greitas, bet labai skanus užkandis!

Reikės:

Baklažanas
Fermentinis sūris
Česnakas
Pomidoras
Majonezas
Prieskoniai: pipirai, bazilikai

Baklažanus supjaustome 0,5 cm storio riekelėmis ir apkepame sausoje keptuvėje. Susidarys tvirta plutelė ir kepdami orkaitėje užkandukai neišteš.

Sūrį sutarkuoti burokine tarka, įspaust česnako (taip, kaip mėgstate, daugiau ar mažiau), įdėti majonezo, kad viską sulipintų.

Apkeptas baklažano riekeles dedame į kepimo skarda išklotą popieriumi. Ant viršaus paskleidžiame šaukštą sūrio mišinio. Viską uždengiame pomidoro griežinėliu ir apibarstome pipirais ir bazilikais.

Orkaitėje kepti apie 10-15 min, 185 laispių karštyje, kol sūris išsilydys.

Skanaus!
Labas!

Daugiau kaip po penkerių metų ir vėl panorau ką nors parašyti čia.
Daug pokyčių gyvenime, todėl ir galvoje kirba ne tik skanios mintys, bet ir išdykėliškai vaikiškos, rūpestingai "mamiškos", moksliškos ir dar visokios kitokios..

Dalinsiuos savo atradimais, patirtimi ir visada lauksiu Jūsų pasiūlymų kuo galėčiau pagelbėti ir patarti!

Iki naujų susitikimų!